Folder Stuiklasapparatuur

Download folder stuiklasapparatuur

Introductie
De volautomatische en handbediende spiegellasapparatuur met hydraulische voeding van het merk Acuster kan leidingen en fittingen van HDPE, PP, PB, PVDF verbinden in een diameterbereik van 50 t/m 1200mm.

Werking
De buiseinden worden vlak geschaafd en daarna onder druk tegen de lasspiegel geplaatst. De buiseinden worden verhit en na het verwijderen van de lasspiegel met exact de juiste kracht samengevoegd. De plastisch geworden lasvlakken smelten samen tot één homogene massa en er ontstaat een duurzame verbinding.

Kenmerken
• Veilige, eenvoudige, compacte en ergonomische constructie
• Geen speciaal gereedschap nodig om klemmen aan te spannen
• Zekerheid door toepassing van volautomaat bij het gehele lasproces
• Rapportages inclusief alle lasdata volgens NEN 7200
• Lichtgewicht aluminium onderdelen
• Hydraulische voeding
• Diameterbereik van 50 t/m 1200mm

BASISSLEDE
De basisslede bestaat uit een metalen frame waar de vier onderste klemmen aan verbonden zijn. De vier bovenste klemmen zijn verwijderbaar en blijven op hun plaats door middel van handvaste sloten (geen gereedschap nodig). De beweegbare klemmen worden bediend door twee hydraulische cilinders die door middel van hoge druk slangen verbonden zijn met de hydraulische voeding.

HYDRAULISCHE VOEDING
De handmatige hydraulische voeding zorgt voor een vlekkeloze werking van de basisslede. De voeding bestaat uit een elektrische motor, pomp, distributieblok, drukregelaar, overstortklep, snelkoppelingen en een olietank.

KETTINGSCHAAF
De kettingschaaf (frees) bestaat uit een motor die twee geharde messen laat ronddraaien en die beide lasvlakken tegelijkertijd vlak maakt. De messen zijn eenvoudig (door de gebruiker) te vervangen.

LASSPIEGEL
De lasspiegel verwarmt de buizen op 210°C. De temperatuur wordt elektronisch geregeld en is aanpasbaar bij toepassing van andere materialen. Het verwarmingselement bevat een afneembare teflon doek welke (door de gebruiker) eenvoudig vervangen kan worden.

REDUCEERSCHALEN
De reduceerschalen worden meestal als complete set geleverd in een koffer. De schalen zijn uitwisselbaar met de andere Acuster machines en maken het mogelijk om met één machine een compleet bereik aan te kunnen.

DYNAMIC-S
De corrosievrije en weerbestendige stuiklascontrole-unit is ontworpen voor stuiklaswerkzaamheden van 50 t/m 500mm. De unit slaat alle lasdata op zodat deze informatie later geheel traceerbaar is. Het Open Driver System (ODS) maakt het mogelijk om nieuwe types buis, diameters en data toe te voegen.

Technische gegevens:
• Lasbereik: stuiklasbediening Track 160-250-315-400-500
• Barcodedata uitlezing d.m.v. scanner
• Gewicht: 19kg
• Afmeting: 470x450x460mm

TWIN-S
De corrosievrije en weerbestendige Twin-S is een combinatietoestel waarmee de gebruiker kan elektrolassen van 25 t/m 315mm en ook kan stuiklassen van 50 t/m 500mm.
Het toestel slaat alle lasdata op, zodat deze later geheel traceerbaar is. Het Open Driver System (ODS) maakt het mogelijk om nieuwe types buis, diameters en data toe te voegen.

Technische gegevens:
• Lasbereik: elektrolas 25-315mm, stuiklas bediening Track 160-250-315-400-500.
• Barcodedata uitlezing d.m.v. scanner
• Gewicht: 30kg incl. elektrolaskabels, scanner etc.
• Afmeting: 470x450x460mm

GEREEDSCHAP EN LASTOEBEHOREN
IPCO heeft alle benodigdheden om het lasproces conform de geldende richtlijnen te kunnen doorlopen.

Het programma bevat onder andere gereedschap voor het:
reinigen,
schillen,
ronddrukken,
snijden,
zagen,
inklemmen,
positioneren en
lassen van leidingen.

Maar ook aanverwante producten, zoals:
afschuiners,
demontagewiggen,
rilverwijdergereedschap (in en om de buis),
foam & pipe pigs,
afsluitstoppen,
• stofkappen en
trekkoppen behoren tot het assortiment.

Voor meer informatie verwijzen wij u naar de desbetreffende folder(s).

TRAINING EN ONDERHOUD
IPCO adviseert om de apparatuur jaarlijks te laten controleren en kalibreren. Omdat IPCO beschikt over een eigen testcentrum, zijn de kosten laag en heeft u uw apparatuur snel weer terug.

De lasapparaten en alle gerelateerde producten zijn zeer gebruiksvriendelijk en worden geleverd met duidelijke gebruiksaanwijzingen. Mochten er toch onduidelijkheden zijn, dan biedt IPCO technische ondersteuning door een training aan te bieden, gegeven door onze gekwaliceerde trainers.