Folder Storm Drain Plus

Download folder Storm Drain Plus

Bekijk de Lijnafwatering in de webshop

Introductie
De Storm Drain Plus is een uniek afwateringssysteem om oppervlaktewater te verzamelen en af te voeren, hetgeen het risico van een mogelijke overstroming vermindert. De Storm Drain kan toegepast worden rondom woningen, zoals in opritten, patio´s en voetpaden en rondom zwembaden, sportvelden en tuinen.

Werking
Het Storm Drain Plus Systeem is opgebouwd uit modulaire elementen welke eenvoudig zonder hulpmiddelen in elkaar geschoven kunnen worden. De innovatieve verbinding van de Storm Drain Plus zorgt voor een volstrekt afgesloten verbinding tussen de diverse elementen. Het systeem is dusdanig ontworpen dat met een beperkt aantal verschillende onderdelen voor elke situatie een oplossing gecreëerd kan worden.

Voordelen
• Kostenbesparend: eenvoudige en snelle installatie zonder gereedschap
• Belastingklasse A15: verkeer met een gewicht van 5 ton en een wieldruk van 1,5 ton
• Naaldhak vriendelijk rooster
• Gemaakt van polypropyleen; licht, sterk, slijt- en slagvast (ook bij koude temperaturen).
• Recycled en recyclebaar basismateriaal
• Onderdelen los verkrijgbaar of als garagepakket (3 x 1 m afvoerkanaal inclusief eindkap en einduitlaat)

AFVOERKANAAL
Het afvoerkanaal is een meter lang en wordt standaard geleverd met een zwart rooster. Het kanaal is te combineren met eindkappen, einduitlaten en 4-in-1 koppelstukken.

4-IN-1 KOPPELSTUK
Het 4-in-1 stuk wordt gebruikt om snel en eenvoudig hoeken, T-stukken of kruisstukken te maken. Hierdoor is de aanschaf van aparte 90° hoeken of T-stukken niet meer nodig.

EINDUITLAAT
De einduitlaat heeft een uitlaat van 110mm waarop een afvoerpijp aangesloten kan worden. De einduitlaat past in beide uiteinden van het afvoerkanaal. Standaard bestaat de voorziening om via de onderzijde van het afvoerkanaal een verticale afvoerpijp van 110mm aan te sluiten.

EINDKAP
De eindkap past in beide uiteinden van het afvoerkanaal. De eindkap dicht het uiteinde af zonder dat er gereedschap of lijm nodig is.

INLINE PUT
De In-Line put met geïntegreerd stankslot heeft weinig onderhoud nodig. Bladeren, vuil, zand en slib zijn door de uitneembare vuilvanger eenvoudig te verwijderen. Met behulp van een rubberen ring kan een 110mm afvoerpijp worden aangesloten.