Folder putdeksellifters

Download hier de folder van de putdeksellifters.

Bekijk de putdeksellifters in onze webshop.

CL10 MAGNETISCHE LIFTER
Lifter met 16 krachtige diodinium magneten, op rechthoekige basis en met een telescopische handgreep. Tilt gietijzeren en metalen putdeksels/ roosters tot 300kg snel, eenvoudig en zonder moeite op. De CL10 kan op vier manieren gebruikt worden:

1. magnetische lifter
2. magnetische lifter met handgreep in horizontale positie
3. magnetische lifter in combinatie met een APS80 of APS90
4. twee magnetische lifters met een verbindingsbrug en een APS80 of APS90.

Gewicht: 7kg Afmeting basis: 21x16cm
Lengte (uitgetrokken): 70cm
Lengte (opgevouwen): 55x16cm

CL11 MAGNETISCHE LIFTER
Lifter met 18 magneten en gebogen basisplaat geschikt voor ronde putdeksels met een gietijzeren frame en een kern van beton/asfalt/steen, maar ook gewone putdeksels en roosters. Tilt snel, eenvoudig en zonder moeite gietijzeren en metalen putdeksels op tot 420kg. Het gereedschap heeft een uittrekbare handgreep en voetsteun.

De CL11 kan op drie verschillende manieren gebruikt worden:
1. magnetische lifter
2. magnetische lifter met handgreep in horizontale positie
3. magnetische lifter in combinatie met een APS80 of APS90

LB5 MAGNETISCHE LIFTER
Compacte en lichtgewicht lifter met drie magneten voor het openen en verplaatsen van kleine en lichte putdeksels en roosters tot 60kg. Eenvoudig mee te nemen.

Gewicht: 2kg
Lengte: 68cm
Tilkracht: 60kg

PM500 MAGNEET
De PM500 is een sterke magneet die gebruikt wordt in combinatie met de APS80 of APS90 voor zware ijzeren deksels of deksels die vast zitten wegens afzetting of roest. De magneet kan ook opgetild worden door een mini graafmachine of kraan. De magneet wordt ge(de)activeerd met een aan/uit schakelaar, zodat deze ook makkelijk te verwijderen is na gebruik.

Gewicht: 18kg
Afmeting: 25x15x13cm
Tilkracht: 500kg

APS90 Opvouwbare hefboom lifter met wielen en een telescopisch verstelbare arm (drie lengtes). Ontworpen om op een veilige manier zware putdeksels en roosters te tillen in combinatie met de CL10 , CL11, PM500 of mechanische klemmen. Door te duwen en niet te tillen wordt de rug ontzien en niet belast, wat rugproblemen voorkomt. Dankzij het lichte gewicht, de robuustheid en compactheid kan de APS90 door iedereen gebruikt worden.

Gewicht: 10kg
Tilgewicht: 600kg
Lengte bovenste arm: 108/160cm
Lengte onderste arm: 40/56cm

VOORDELEN
• kan op vier verschillende manieren gebruikt worden
• beide armen zijn telescopisch en verlengbaar
• openen, verstellen en opvouwen van de lifter in slechts enkele seconden
• met de hefboom in totale uitbreiding kan een persoon van 75kg zonder moeite 300kg optillen
• alle onderdelen zijn gemaakt van de beste materialen en hebben een anti corrosiebehandeling gehad.
• lichtgewicht, makkelijk vervoerbaar en op te bergen.

APS80 Opvouwbare hefboom lifter met wielen en een vaste uitschuifbare arm. Het is een vereenvoudigd model van de APS90 om dagelijks veilig middelgrote putdeksels en roosters te tillen die niet specifiek tilproblemen geven. Gebruikt in combinatie met de CL10, CL11, PM500 en mechanische klemmen. De liftbeweging wordt gedaan door de hefboom omlaag te duwen, zodat de rug niet belast wordt.

Gewicht: 7kg
Tilgewicht: 600kg
Lengte bovenste arm: 110/160cm
Lengte onderste arm: 40/56cm

VOORDELEN
• op vier verschillende manieren te gebruiken
• openen, verstellen en opvouwen in slechts enkele seconden
• met de hefboom in totale uitbreiding kan een persoon van 75kg zonder moeite 300kg optillen.
• alle onderdelen zijn gemaakt van de beste materialen en hebben een anti corrosiebehandeling gehad.
• lichtgewicht, makkelijk vervoerbaar en op te bergen.

AC90 VALBEVEILIGING
De AC90 is een eenvoudige en effectieve valbeveiliging, ontworpen om te voorkomen dat mensen, gereedschappen of materialen in een open put vallen. De beveiliging laat lucht en licht door en in geval van nood kan de gebruiker in de put de beveiliging snel verwijderen door deze licht op te drukken.

Geschikt voor vierkante of ronde putten. Het systeem bestaat uit een lichtgewicht opvouwbaar frame met vier roestvrij stalen poten waarover een zelfcentrerend opvouwbaar metalen rooster geplaatst wordt. Het rooster kan ook verplaatst worden zodat er ruimte is voor een ladder.

Gewicht frame: 5kg
Gewicht rooster: 7kg
Afmeting rooster open: 90x90cm

VOORDELEN
• Kruisconstructie in roestvrij staal
• Snel te installeren en te verplaatsen
• Lichtgewicht en robuust, kan een gewicht houden tot 200kg zonder te vervormen
• Geleverd in een tas gemaakt van Cordura
• Compact en eenvoudig te vervoeren

MZ120 SLAGHAMER
Praktisch gereedschap om eenvoudig putdeksels te verwijderen die vastzitten door roest, ijs, stenen, asfalt of inactiviteit. De wig creeert een sterke zijdelinkse drukkracht die eenvoudig de inleg verwijdert die door bezinksel gevormd is. De MZ120 is ergonomisch verantwoord omdat deze staand gebruikt kan worden. De taps toelopende punt is gemaakt van gehard staal (zelfde materiaal als op pneumatische sloophamers).

Ander gebruik van het gereedschap:
1. Schraper: verwijderen van een harde laag vuil die achterblijft in het onderoppervlak tussen de putdeksel en het frame.
2. Mes: om eenvoudig de asfaltlaag te snijden die vaak de rand tussen de putdeksel en het frame bedekt om de deksel vervolgens te kunnen openen en op te tillen.
3. Hefboom: om de klink van rond scharnierenende putdeksels vrij te maken om vervolgens de deksel met een hefboomwerking op te tillen, net als een pikhouweel.

De MZ120 is een accessoire dat een schijnbaar simpele operatie vereenvoudigt, zoals het optillen van een putdeksel. Het gebruik is ideaal in combinatie met de magnetische putdeksellifters CL10, CL11 en PM500 en ander tilgereedschap. Levenslange garantie.

Gewicht: 8kg
Lengte: 130cm

VERBINDINGSBRUG
Door middel van de verbindingsbrug kan de APS80 of APS90 in een parallelle actie en met dubbele tilkracht twee CL10 optillen. Het gebruik van twee magnetische lifters in parallel is nodig als het magnetisch contact op de deksel minimaal is of als de deksel te zwaar is.

ANTIMAGNETISCHE BESCHERMHOES
Accessoire gemaakt van Cordura weefsel voor CL10-CL11 putdeksel lifters. Voorkomt dat de magnetische plaat zich tijdens het transport of de opslag aan ijzerhoudende objecten hecht en vervolgens lastig te verwijderen is. Tevens voorkomt het dat de plaat in contact komt met elektronische apparatuur waardoor deze onherstelbaar beschadigd raakt. De hoge aantrekkingskracht van de plaat wordt ontkracht door een intern stijf paneel die het magnetische effect blokkeert en de plaat normaal hanteerbaar maakt.