Folder Polyken wikkelband

Download folder Polyken wikkelbanden

Bekijk de Polyken wikkelbanden in de webshop

Om metalen leidingen en hulpstukken, zoals lasnaden, flenzen, aanboor T-stukken en kop-spieverbindingen duurzaam tegen corrosie te beschermen worden Polyken koud verwerkbare wikkelbanden gebruikt. De Polyken systemen bieden niet alleen corrosiebescherming maar ook een hoge mechanische bescherming voor bijna alle ondergrondse metalen leidingen en constructies.

Werking
Polyken systemen zijn gebaseerd op polyolefin dragers. Deze dragers zijn voorzien van een butyl rubberen kleeflaag. Het voorbehandelde oppervlak van de buis wordt voorzien van Polyken primer 1027. Bij fabriekmatig beklede buizen wordt begonnen met wikkelen op het uiteinde van de buisbekleding. De klevende laag van het wikkelband wordt op de primer geplaatst en wordt met gelijkmatige spanning en overlap aangebracht.

Kenmerken
• Eenvoudig en efficiënt aan te brengen
• Lange levensduur
• Perfecte resistentie tegen waterabsorptie en grondbelasting
• Kan aangebracht worden op bestaande, werkende leidingen
• Geschikt voor alle klimaten en omgevingen
• Hoge hecht- en afschuifwaarde
• Gefabriceerd volgens ISO 9001
• Gecertificeerd conform EN12068 (DIN30672)

POLYKEN 930
Polyken 930 is geschikt voor veldlassen en fittingen in ondergrondse toepassingen in combinatie met 1027 primer. De tape kan handmatig of met een wikkelmachine aangebracht worden. Polyken 930 is DIN 30672/EN 12068-B-30 gecertificeerd.

POLYKEN 931
Polyken 931 is een filler tape die gebruikt wordt in combinatie met 1027 primer voordat een Polyken systeem, zoals de 908, 930 of 980 toegepast wordt. Beschikbaar in 50mm en 100mm breed. De elastomerische formule is erg vormbaar, waardoor het ideaal is om bijvoorbeeld overgangsgebieden rondom t-stukken, bochten, schroef- en lasverbindingen te vullen. De tape blijft flexibel over een breed temperatuurbereik en onder verschillende condities.

POLYKEN 932
High Tack tape Polyken 932 is een uitermate soepel en rekbaar wikkelband met een ongekend hoge hechtwaarde in combinatie met 1027 primer. Door deze unieke eigenschappen laat het zich eenvoudig en snel aanbrengen op vorm-, reduceer- en T-stukken, zelfs in koude omstandigheden. Polyken 932 is, als een 3-lagensysteem, DIN 30672/EN 12068-B-30 gecertificeerd.

POLYKEN 936
Polyken 936 is een duurzame UV resistente wikkelband voor bovengronds gebruik. Eenvoudig aan te brengen op veldlassen, fittingen, bochten en T-stukken in combinatie met 1027 primer. Tevens aan te brengen in koude omstandigheden. Het product bestaat uit een butyl rubberen kleeflaag en een polyolefin drager en weerstaat spanningsscheuren veroorzaakt door bijvoorbeeld zeep en olie.

POLYKEN 942
Double Faced tape Polyken 942 is een wikkelband, opgebouwd uit een polyolefin drager die aan beide zijden voorzien is van een speciale butyl rubberen kleeflaag. Polyken 942 is symmetrisch opgebouwd en wordt vooral toegepast voor het beschermen van rechte lassen in combinatie met 1027 primer. Polyken 942 is als 4-lagensysteem of in combinatie met 955EN, DIN 30672/EN 12068-C-50 gecertificeerd.

POLYKEN 955EN
Mechanische bescherming Polyken 942 kan voorzien worden van een extra mechanische bescherming met behulp van Polyken 955EN wikkelband. De 955EN is opgebouwd uit een sterke PE drager, voorzien van een laag synthetische kleefstof, welke eenvoudig gewikkeld kan worden over de reeds aangebrachte lagen Polyken 942. Dit systeem (942+955EN) is gecertificeerd volgens de DIN 30672/EN 12068-C50.

OVERIGE PRODUCTEN
• Polyken 900/908/911: wikkelbanden voor kleinere diameters of in combinatie met de VE Wrap primer.
• Primer 1027: butyl primer die met een kwast, roller of als spray aan te brengen is op een gereinigd buisoppervlak. Bevat stress corrosion cracking inhibitors.
• Vetbanden: banden om flensverbindingen in te pakken. Door de eigenschappen van het materiaal “vloeien” de banden tijdens het aanbrengen in elkaar over. Voor een optimale mechanische bescherming vervolgens afwikkelen met bijvoorbeeld Polyken band 908.
• Polymass Vulmassa: staven van 1 kilo voor het opvullen van holle ruimtes.
• Polybitumen: om bestaande asfalt- en bitumenbekledingen te herstellen.
• Handwikkelmachines: voor het met juiste spanning bekleden van buisstukken.

POLYKEN VE wrap primer
Polyken VE Wrap Primer wordt gebruikt als corrosiewerende laag en als hechtlaag in combinatie met een bekleding tegen mechanische invloeden. Poyken VE Wrap Primer is onschadelijk en kan direct op de ondergrond aangebracht worden. Het heeft extreem goede, blijvende hechting en corrosiewerende en isolerende eigenschappen, gecombineerd met een extreem lange levensduur en een zelfherstellend vermogen.

POLYTAPE; PVC wikkelband
Voor het afwikkelen van (bijvoorbeeld) gasleidingen wordt vaak gebruik gemaakt van verschillende kleuren PVC wikkelband, dat over de eerder aangebrachte bekleding gewikkeld wordt. De Polytape kenmerkt zich door de flexibiliteit, hoogwaardige synthetische kleeflaag en is leverbaar in verschillende kleuren en diktes.

POLYKEN 954
Mechanische bescherming Polyken 954 is een extra mechanische bescherming. De 954 is opgebouwd uit een sterke PE drager, voorzien van een laag synthetische kleefstof, welke eenvoudig over de reeds aangebrachte lagen Polyken gewikkeld kan worden. Beschikbaar in zwart en wit.

Voor toepassingen, verbruiksinformatie en technische specificaties download de Polyken wikkelbanden folder.