Folder Pijptestpistolen

Download folder testpistolen 

Bekijk testpistolen voor warmtewisselaars in de webshop

Introductie
Veilig en snel 3-10 pijpen per minuut pneumatisch testen. De Testpistolenset, bestaande uit een luchtbediend- en afdichtpistool en drie sealhoudersets, maakt het opsporen van lekkende pijpen in warmtewisselaars veel eenvoudiger. Lekkende pijpen worden vervolgens veilig afgedicht met IPCO Pluggen.

Werking
Nadat de juiste sealhouders met bijbehorende afdichtingrubbers en steunringen in de pijptestpistolen zijn geplaatst worden de pistolen aan de druktoevoer aangesloten. Vervolgens worden ze aan beide uiteinden van de te testen pijp gestoken. Door de ingebrachte lucht of inert gas expanderen de afdichtingrubbers tegen de pijpwand en wordt de pijp onder druk gezet. Wanneer de druk in de pijp afneemt, is de lekkende pijp opgespoord.

Voordelen
• Licht en compact: elk pistool weegt minder dan 1kg.
• Neopreen afdichtingrubbers (standaard).
• RVS sealhouders en steunringen om corrosie te voorkomen.
• Gebruikt standaard druktoevoer (lucht of inert gas) van 3-8,5 bar.
• Unieke afdichting van sealhouders voorkomt lekkage na het verwisselen.
• Alle schroefdraden zijn metrisch of BSP, waardoor vervuiling en overige onzuiverheden eenvoudig verholpen kunnen worden.
• Inclusief drie sealhoudersets om pijpen te testen van 7,2 tot 32,5mm ID.

SEALSETS
Neopreen afdichtingrubbers (andere materialen op aanvraag), compleet met RVS steunringen voor gebruik bij de pijptestpistolen.

SPECIALS: OVALE SEALSETS
Ovale sealsets speciaal voor airfin koelers. Beschikbaar in vier verschillende maten 55x18/S1.9,44x16/S1.9-2.3, 36x14/S1.5 en 44x16/S3.75.

SEALHOUDERS
Bij de pijptestpistolen worden standaard drie sealhoudersets geleverd om pijpen te testen van 7,2 tot 32,5mm ID.
De sealhouders zijn van RVS om corrosievorming te voorkomen.

Bekijk Sealsets en Sealhouders in de webshop

IPCO PLUGGEN
IPCO Pluggen worden gebruiktom op een veilige manier lekkende pijpen in warmtewisselaars af te sluiten. Voor meer informatie verwijzen wij u naar de desbetreffende IPCO Plug folder.

SERVICE
Lekkende pijpen in warmtewisselaars moeten onmiddellijk worden getest en afgedicht. IPCO B.V. is 24 uur per dag bereikbaar, 7 dagen per week! Tijdens kantooruren staan wij u direct en persoonlijk te woord. In andere gevallen wordt u via een telefoonbeantwoorder naar een mobiele telefoon doorverwezen.

TRAININGEN
IPCO verzorgt ook trainingen van uitstekende kwaliteit. Na succesvolle afronding van de training ontvangt u een certicaat en een stempel in uw veiligheidspaspoort. Ieder jaar is er een herhalingstraining. Neem voor meer informatie contact met ons op.