Folder Meetpuntreiniger

Download folder Meetpuntreiniger

Bekijk de meetpuntreinigers in de webshop

Introductie
De IPCO meetpuntreiniger wordt gebruikt voor het veilig reinigen en ontstoppen van op procesleidingen en installaties gemonteerde meet- en tappunten, kranen, afblaaskleppen, etc. Dergelijke punten zijn vaak aan de onderzijde van een leiding gemonteerd en zijn hierdoor, als gevolg van bezinksel etc., vaak onderhevig aan verstoppingen.

Werking
Sluit de reiniger (met dichte kraan) aan op het meet-/tappunt en draai de te ontstoppen afsluiter helemaal open. Draai de handgreep van de reiniger rechtsom, duwend in de richting van de afsluiter totdat de blokkade weer vrij is. Als de handgreep weer volledig is teruggetrokken wordt de afsluiter gesloten en kan de druk in de reiniger veilig afgeblazen worden door de op de reiniger gemonteerde afblaaskraan te openen.

Kenmerken
• Leverbaar in drie modellen: recht, 60° en 90°.
• Veilig dankzij geintegreerde veiligheidsstop; voorkomt dat de duwstang los schiet.
• Duurzaam: volledig RVS uitvoering.
• Bestand tegen een constante temperatuur van 100°C.
• Bestand tegen een constante werkdruk van 40 bar.
• Onderdelen van hoogwaardige kwaliteit (Swagelok etc.)
• Flexibele kern bij 60° en 90° model; voorkomt vastlopen boor.
• Boor en duwstang zijn aan elkaar gelast; voorkomt dat de boor zich los kan werken en in het meet-/tappunt blijft steken.
• Geheel wordt voor levering getest en met certificaat en instructie geleverd.

UITVOERINGEN
De meetpuntreiniger is beschikbaar in drie verschillende uitvoeringen:

Model             Werklengte         Aansluiting       Toepassing
Recht             300 of 450mm      ½” MNPT           Standaard
Gebogen, 90°  300mm               ½” MNPT           Moeilijk bereikbare plaatsen
Gebogen, 60°  450mm               ½” MNPT           Meet- en tappunten dicht bij de grond  

PERIODIEK ONDERHOUD
IPCO garandeert niet alleen de kwaliteit van de meetpuntreiniger bij aflevering, maar ook als u het product al enige tijd in gebruik heeft. Om de kwaliteit en werking te waarborgen adviseert IPCO dan wel om uw meetpuntreiniger jaarlijks voor onderhoud bij IPCO aan te bieden. Regelmatig onderhoud door een deskundige is noodzakelijk om gebruikers te beschermen tegen gevaren tijdens het werk.     

TESTEN EN CERTIFICEREN
IPCO beschikt over een eigen testcentrum waar gekwalificeerde mensen uw meetpuntreiniger controleren en indien nodig ook gelijk repareren. Na het jaarlijks onderhoud wordt de meetpuntreiniger voorzien van een IPCOSAFE keursticker. Deze geeft aan dat het product (goed) gekeurd is en dat u weer veilig aan het werk kunt. Tevens wordt er bij de geteste meetpuntreiniger een onderhoudscertificaat meegeleverd, waarop onder andere de controlepunten staan aangegeven, zodat de gebruiker ook zelf kan bijdragen aan een optimale veiligheid. 

TRAININGEN
IPCO biedt ook trainingen op locatie aan. Deze trainingen zijn van hoge kwaliteit omdat ze worden verzorgd door bekwame en gecertificeerde vakmensen. Na succesvolle afronding van de training ontvangen uw medewerkers een officieel trainingcertificaat met IPCOSAFE keurmerk dat verklaart dat ze in het vervolg zelf veilig kunnen werken.