Folder Foam en Pipe Pigs

Download folder Foam & Pipe Pigs

Bekijk de diverse uitvoeringen Pigs in de webshop

Introductie
De doorstroming van een pijpleiding vermindert bij vervuiling, bezinksel en aanslag. Het doelmatig reinigen van leidingen voorkomt capaciteitsverlies en kostbare vervolgschade. Naast het (preventief) reinigen van leidingen, kunnen pigs ook gebruikt worden om leidingen leeg te drukken, te vullen of producten te separeren. Overige toepassingen van pigs zijn bijvoorbeeld het detecteren van lekken, het reinigen van probleemleidingen en het verwijderen van constructiepuin bij het in dienst stellen van nieuwe leidingsystemen.

Werking
De pigs worden voortbewogen door het medium dat door de leiding stroomt of met behulp van water of perslucht. Pigs kunnen zonder problemen t-stukken, bochten en multi-dimensionele pijpleidingen passeren, maar ook door vernauwde openingen (tot 65% reductie), zoals afsluiters en fittingen. De pigs zijn geschikt voor alle types pijpmaterialen en voor standaard diameters vanaf DN15 tot en met DN2000.

Kenmerken
• Pigs reinigen lange afstanden in één run met een snelheid tot 3 m/s
• Uitvoering werk in overeenstemming met overheidswetgevingen
• Progressieve reinigingstechniek: pig komt niet vast te zitten
• Lage druk nodig voor de voortstuwing van pigs
• Zeer korte leeglooptijd
• Relatief lage kosten van de pigs
• Geen overwerk, weekendtoeslag of extra kosten
• Weinig of geen onderbrekingen in het normale productieproces
• Langere levensduur van pijpleidingen dankzij regelmatige reiniging
• Minder overheadkosten (bijv. pompkosten en slijtage pompmotoren)

FOAM PIGS
Foam pigs zijn gemaakt van polyether schuim en hebben een afgeschuinde neus en een dichte, flexibele polyurethaan achterkant. Foam pigs worden gebruikt voor licht schraapwerk, het leegdrukken van leidingen na een hydrostatische test en het drogen van leidingen.

Pipe pigs zijn “zwaarder” en worden gebruikt voor zwaarder schraapwerk of voor het extra reinigen en vegen van lange pijp runs. Ze zijn gemaakt van sterk polyurethaan schuim en zijn in volgende vormen leverbaar:

MAB
Malgevormde, zeer slijtvaste pigs van polyurethaan schuim met dichte achterkant van polyurethaan elastomeer (onbeklede pigs met achterkantbekleed).

CRISS CROSS (CC)
Malgevormde, zeer slijtvaste pigs van polyurethaan schuim voorzien van kruislings aangebrachte banden van polyurethaan elastomeer.

WIRE BRUSH (WB)
Malgevormde, zeer slijtvaste pigs gemaakt van polyurethaan schuim, voorzien van spiraal aangebrachte borstelbanden en bekleed met slijtvastpolyurethaan elastomeer.

SPECIAL PIGS
Specials pigs hebben bepaalde specifieke eigenschappen en worden gebruikt onder bijzondere omstandigheden. Bijv. Wire Brush met kunststof borstelbanden of met schuurbanden of pigs waarvan de Polyurethaan bekleding is voorzien van boutkoppen. Daarnaast zijn ook pigs met hijsoog (enkel of dubbel), dubbele neus of dubbele bodem, pigs met zenderkamer of in pigs verschillende hardheden leverbaar.

DISC PIGS
Het pigging programma is onderverdeeld in foam & pipe pigs en disc pigs. Disc Pigs worden ingezet met hetzelfde doel als Foam & Pipe Pigs, maar zijn geschikter voor langere afstanden en kunnen meerdere malen gebruikt worden. Voor meer informatie over Disc pigs verwijzen wij u naar de desbetreffende folder.