Folder Corrosiebescherming

Download folder corrosiebescherming

Bekijk de producten voor corrosiebescherming in de webshop

Introductie
Om lasnaden, flenzen, aanboor T-stukken en kop-spieverbindingen tegen corrosie te beschermen en af te dichten zijn er verschillende opties. De keuze van het te gebruiken product hangt af van de vraag of er a) onder- of bovengrondse leidingen bekleed moeten worden b) wat de gewenste kwaliteit moet zijn en c ) wat de voorkeur van aanbrengen heeft, namelijk: krimpen (Covalence), wikkelen (Polyken) of vloeibaar (Powercrete).
In deze folder staan de Covalence warmtekrimpende beschermingsproducten centraal. Deze zijn o.a. toepasbaar op gas-, olie-, water- en stadsverwarmingleidingen. De combinatie van hoogwaardige kleefstof samen met de sterke, flexibele drager van hoge densiteit polyolefine, biedt een effectieve bescherming tegen corrosie en indringing van buitenaf.

Werking
Praktisch bestaat dit uit het schoonmaken van het oppervlak, het voorverwarmen van de verbinding, het aanbrengen van de krimpmof en vervolgens het met de brander krimpen van het product.

Voordelen
• Snelle en eenvoudige installatie, ook op grote buisdiameters (>DN600)
• 100% betrouwbare afdichting
• Er hoeft slechts een kleine ruimte vrijgemaakt te worden om een succesvolle installatie te verkrijgen
• Lange levensduur, ook bij extreme omstandigheden
• Geen speciale kennis vereist voor het aanbrengen
• Lage installatiekosten
• Eenvoudig te verwijderen en te vervangen indien nodig
• Gecertificeerd volgens de hoogst geldende normen, zoals CEN en ISO
• Bestand tegen temperatuurverschillen, grondbewegingen, chemische en andere omgevingsinvloeden
• Bestand tegen bepaalde oliën, vetten en chemicaliën, heet water, etc.

TOEPASSINGEN

LASNAADVERBINDINGEN
WPC-C30 en C50
(omwikkelbare) en TPSM-C30 (overschuifbare) krimpmoffen hebben alle voordelen van warmtekrimpende producten en zijn specifiek afgestemd op corrosiebescherming van lasnaden in stalen distributienetwerken (WPC-C30), transportleidingen (WPC-C50) en hoge temperatuur leidingen (WPC-65M en 100M).

HTLP is een bekleding bestaande uit drie lagen: epoxy, copolymeer en pe, gelijkwaardig aan de structuur van een uit drie lagen bestaande bekleding af fabriek. Bestemd om corrosie te voorkomen bij pijpverbindingslassen van ondergrondse pijpleidingen met een bedrijfstemperatuur tot 60°C (HTLP-60) of 80°C (HTLP-80). De HTLP-PP (krimpmof) is een gelijksoortig systeem, maar wordt gebruikt voor PP beklede buizen.

DIRAX garandeert de corrosiebescherming van lasnaden van pijpverbindingen bij horizontaal gestuurde boringen. Het systeem bestaat uit een glasvezelversterkte, warmtekrimpende mof, oplosmiddelvrije tweecomponenten epoxy en een voorloop krimpmof. DIRAX sets worden gebruikt ten behoeve van voorgeïsoleerde buizen (PUR-PE zonder epoxy) en Dirax PP voor PP beklede buizen.

FLENSVERBINDINGEN EN KOPPELINGEN
FCWS-F en TISW-F krimpmoffen zijn ontworpen met een hoger krimpbereik, zodat ook het opstaande profiel van de flensverbinding en andere soorten koppelingen bekleed kunnen worden. De sterkte van de glasvezelmat maakt elke andere vorm van vulcomponenten of kit overbodig. De krimpmof bekleedt de flens helemaal en houdt de bouten en moeren schoon, zodat het opnieuw openen of ontmantelen van de verbinding gemakkelijk is en op elk moment kan gebeuren.

MECHANISCHE KOPPELINGEN
CPSM warmtekrimpende krimpmof is bijzonder door het hoge krimpbereik, dat het mogelijk maakt om moeilijke en onregelmatige vormen eenvoudig te bekleden. Terwijl de krimpmof de vorm van de pijp of koppeling aanneemt, vloeit de gesmolten kleefstof in alle onregelmatigheden, wat ervoor zorgt dat er een permanente afdichting ontstaat.

KOP EN SPIEVERBINDINGEN
MPSM (overschuifbare) en MEPS (omwikkelbare) krimpmoffen zijn ontwikkeld als bekleding voor kop/spieverbindingen. De polyolefine drager bezit een uitstekende kerfslagvastheid en indrukweerstand. De sterke krimpkracht met het hoge krimpbereik, verzekeren een betrouwbare afdichting die perfect aansluit op het profiel van de verbinding. De flexibele krimpproducten passen zich aan, aan buiging, uitrekking en verschuiving op langere termijn door bodembeweging en/of verkeerslasten.

AANBOOR T-STUKKEN
HTTE
is een warmtekrimpend vormstuk speciaal voor aanboor T-stukken. Het dikwandige, hoog geëxpandeerde vormstuk is inwendig bekleed met een speciaal voor deze toepassing ontwikkelde smeltlijm, welke bij installatie smelt en door de krimpkrachten van de krimpende mof in alle oneffenheden wordt geduwd zodat een perfecte afdichting en bescherming ontstaat.

PE REPARATIES
PERP wordt gebruikt om beschadigingen te repareren van in de fabriek aangebrachte PE bekledingen op stalen en nodulaire gietijzeren buizen. Het is bestand tegen hoge schuifspanningen en heeft een uitstekende hechting op PE bekledingen. PERP is geschikt voor beschadigingen tot op het staal. Het systeem bestaat uit twee componenten: vulkleefstof en reparatiepleister. Indien het een ondiepe beschadiging betreft, dan is de PERP melt stick het meest geschikt.

PP REPARATIES
PP melt stick is een warmtegevoelige, op PP copolymeer gebaseerde staaf die gebruikt wordt voor kleine, oppervlakkige beschadigingen aan PP bekleding, waarbij de beschadiging niet reikt tot het metaal.

AFDICHTINGPRODUCTEN VOORGEÏSOLEERDE BUIZEN

DUAL SEAL III

Deze warmtekrimpende, omwikkelbare mof heeft een hotmelt kleefstoflaag aan beide uiteinden van de manchet om deze op zijn plaats te houden en een flexibele viscose kleeflaag in het midden van de manchet om radiale bewegingen op te vangen. Het wordt gebruikt om het isolatiemateriaal te beschermen en/of om een overgang tussen voorgeïsoleerde leidingen af te sluiten.

RJS-E

Deze worden voor dezelfde soort verbindingen gebruikt, maar de prestatie zit net onder de DualSeal III . De producten zijn in drie breedtes verkrijgbaar.

TPSM-PE
Heeft dezelfde functie als RJS-E en de Dual Seal III, maar dan in gesloten vorm, als afdichting voor overgangen. Deze is alleen smal verkrijgbaar en beschikt over één kleefstof.

DHEC
Een warmtekrimpende eindkap, die wordt gebruikt als afdichting voor thermisch geïsoleerde leidingen bij 100°c (piektemperatuur 130°c). De kleefstof is geschikt voor werking onder druk en bij hoge temperaturen. De eindkap wordt gebruikt voor alle huisaansluitingen, mangaten, etc. De CCS-DHEC werkt hetzelfde als DHEC,maar is omwikkelbaar met ritssluiting.

FOPS
Een afdichting die wordt gebruikt in combinatie met een opvulmateriaal om een schuimgat te dichten.

Bovenstaande krimpproducten zijn slechts een greep uit ons assortiment. Neem voor meer informatie over onze complete sortering en/of toepassingen contact met ons op.
Voor Polyken, Powercrete en Anodeflex verwijzen wij u graag naar de desbetreffende folder.

TRAININGEN
Het technisch advies en de begeleiding van onze medewerkers is gebaseerd op jarenlange ervaring. Tevens wordt er bij elk product een duidelijke gebruiksaanwijzing geleverd. IPCO B.V. verzorgt ook trainingen voor het installeren van corrosiebescherming en afdichting. Bij succesvolle afronding van de training ontvangt u een certificaat van deelname.

INSTALLATIEGEREEDSCHAP
complete brandersets
siliconenrollers
• kunststof schrapers
temperatuurmeters
• hotmelt guns (smeltpistolen) voor PP melt sticks
brandwerende handschoenen
coating testapparatuur