Folder Afsluitmanchetten

Download folder afsluitmanchetten

Bekijk de afsluitmanchetten in de webshop

Introductie
Afsluitmanchetten worden gebruikt om de ruimte tussen een mantelbuis/muurhuls en doorvoerende buis/kabel af te dichten zodat er geen vuil, grond, water, etc. tussen komt.

Werking
Trek de (standaard) afsluitmanchet eerst over de mediumvoerende buis en daarna over de mantelbuis. Bevestig de klemband over de manchet van de mantelbuis. Schuif daarna de afsluitmanchet aan de kant van de mediumvoerende buis, in de richting van de mantelbuis, zodat de manchet een “S” vorm krijgt. Bevestig daarna de klemband om de mediumvoerende buis.

Voordelen
• Eenvoudige en snelle montage
• Types C, CO en SP zijn gemaakt van neopreen rubber
• Lange levensduur
• Neopreen biedt enige weerstand tegen de effecten van olie
• Geschikt voor ondergronds gebruik
• Hoogwaardige kwaliteit materiaal
• Standaard geleverd met RVS klembanden
• Kunststof klembanden en overige systemen op aanvraag
• Zeer snelle levering van manchetten

TYPE C
Op maat gemaakte (standaard) afsluitmanchet, leverbaar voor alle maten doorvoeringen. Variabele montage en daardoor tevens toepasbaar waar thermische expansies voorkomen (stadsverwarming).

TYPE CO
Open afsluitmanchet voor bestaande installaties. De manchet kan op het werk gesloten worden. De afgeschuinde kanten creëren een groter contactoppervlak om te verbinden en maken een gladde verbinding mogelijk zonder een verdikking.

TYPE SP
Speciale afsluitmanchet die op maat gemaakt wordt, bijvoorbeeld een manchet met meerdere doorvoeringen.

TYPE S
Malgevormde, naadloze EPDM afsluitmanchet geschikt voor vaste afmetingen van mantel-en mediumvoerende buizen. Met 1, 2 of 3 plooien om het uitlijnen van de buizen te verbeteren. De rubberen rand aan het einde van de manchet geeft extra veiligheid.

TYPE SG/SGV
Op maat gemaakte, naadloze manchet geschikt voor grotere exentriciteit. Ook mogelijk met extra openingen voor kabeldoorvoeringen. De manchet heeft een hoge belastbaarheid en is ook in versterkte uitvoering (SGV) leverbaar. Gemaakt van gemodificeerd kunststof.

TYPE ONV
Conische, naadloze manchet met cilindrische aanzet voor de mantelbuis. De manchet heeft een vaste afmeting voor de mantelbuis en een variabele afmeting voor de mediumvoerende buis. Ook toepasbaar in situaties waar thermische expansies kunnen voorkomen. Kleinste klemband (kant mediumvoerende buis) wordt niet standaard meegeleverd.

MF INSULATORS
Afsluitmanchetten worden vaak geleverd in combinatie met MF insulators (centreerringen) die gebruikt worden om een mediumbuis in de mantelbuis te centreren en te isoleren. Voor meer informatie over MF insulators verwijzen wij u graag naar de desbetreffende documentatie.