Folder Aansl. en Afsluitstoppen

Download folder aan- afsluitstoppen

Bekijk de aan- en afsluitstoppen in de webshop

Introductie
Aan- en afsluitstoppen worden gebruikt voor het tijdelijk afsluiten en het op lage druk testen van alle soorten pijpleidingen en buizenstelsels.

Werking
De stoppen worden in de leiding geplaatst. Door het aandraaien van de vleugelmoer op de centrale doorlaat met schroefdraad of door het aandraaien van de moeren in de omtrek van de Multilock, wordt het rubber door de boven- en onderplaat tegen de buiswand gedrukt. Hierdoor klemt de stop zich tegen de buiswand vast en wordt de leiding afgedicht.

Voordelen
• snel en eenvoudig te installeren
• groot assortiment aan diameters
• duurzaam en sterk
• herbruikbaar
• eenvoudig te reinigen
• holle centrale doorlaat met schroefdraad
• leverbaar in diverse uitvoeringen met enkele of dubbele 
    afdichtrubbers en kraan/pilaar/afsluitdop etc.

AANSLUITSTOP
Geheel door IPCO ontwikkelde ½” – 2” aansluitstoppen met doorlaat en slangpilaar, metalen drukplaten en een conische pu stop. Hierdoor heeft de stop een betere slijtvastheid en een langere levensduur. Als optie kan er een kraan tussen stop en pilaar geplaatst worden.

AMSTERDAM AFSLUITSTOP
Geheel door IPCO ontwikkelde cilindrische afsluit- en persstoppen met een diameter van 19, 23, 33, 39 en 50mm met doorlaat, drukplaten en rubberen stop. Overige maten op aanvraag.

STANDAARD AFSLUITSTOP
1.1/2” – 24” stoppen met doorlaat, stalen (of aluminium) drukplaten, vleugelmoer en enkele of dubbele rubberen ring. Alle afsluitstoppen met doorlaat worden geleverd met afsluitkap.

MULTILOCK
20” tot zeer grote diameters stoppen met doorlaat, stalen drukplaat en -ring, meerdere spanbouten, enkele of dubbele rubberen ring. Alle afsluitstoppen met doorlaat worden geleverd met afsluitkap.

KUNSTSTOF AFSLUITSTOP
1.1/2” – 6” stoppen met doorlaat, kunststof drukplaten, vleugelmoer en enkele rubberen ring. Alle afsluitstoppen met doorlaat worden geleverd met afsluitkap.