Detecteren/ lokaliseren / IPCO TAGnologie systeem / TAGnologie Locator

TAGnologie Locator

 
Artikelnummer26EMSLOCATOR
Eenheid typestuks
Aantal
 
De Eliot detector is uitgevoerd met een antenne van 68cm doorsnede en een kleurendisplay voor een uitstekende leesbaarheid, zelfs bij direct zonlicht. Daarnaast is de detector licht in gewicht, handzaam en bestand tegen schokken of stoten. De detector is in staat om nauwkeurig alle Eliot markeerders in de naaste omgeving te lokaliseren en te identificeren. Bovendien kan, naast het uitlezen van de opgeslagen gegevens, ook informatie aan de markeerder toegevoegd worden.

1. Lokaliseren
Het lokaliseren van een ondergrondse markeerder vereist geen speciale training. De data die opgeslagen is in de chip wordt direct en duidelijk weergegeven op het scherm van de detector. Nauwkeurig tot op de centimeter, over drie assen: X-Y-Z. Lokaliseert in alle soorten ondergronden (asfalt, zand, grond, steen, maar ook droge of natte ondergronden), van alle soorten materialen (gietijzer, beton, PVC, HDPE) en typen netwerken (water, gas, elektriciteit, telecom).

2. Identificeren
Netwerken die uitgerust zijn met een ELIOT markeerder en die in het zoekgebied liggen, verschijnen vrijwel direct in het scherm: reactietijd is enkele duizendste van een seconde. Het scherm geeft zeer nauwkeurig het gevonden netwerk aan zodat er geen verwarring kan ontstaan met nabij gelegen informatiebronnen. De grote opslagcapaciteit in de markeerder biedt de mogelijkheid om zeer gedetailleerde informatie van het netwerk op te slaan: type netwerk, gebruik, installatiedatum, serienummer, diameter, druk, etc. Met de mogelijkheid om vanaf de oppervlakte informatie toe te voegen aan de geinstalleerde (ondergrondse) markeerder kan de gebruiker de data bijwerken voor toekomstige werkzaamheden.

3. Compatibiliteit
Ophalen van informatie die opgeslagen is in de markeerder, toevoegen van GPS coordinaten voor ieder punt en het integreren in alle typen Geografische Informatie Systemen (GIS) door middel van een .csv bestand. Eenvoudige data opslag in de markeerder dankzij de Android app en de mogelijkheid om de opgeslagen informatie te vergrendelen.